Tijdens de zomervakantie van 2019 heb ik meegedaan aan het project ZomerOndernemer in Nijmegen. Dit is bedoeld voor jongeren tussen de 14 en 22 jaar die in de zomervakantie een eigen bedrijf willen opzetten. Ik heb er heel erg van genoten en ik heb toffe mensen ontmoet. Ik wil Cees en Gijs als begeleiders bedanken en natuurlijk de hele groep voor jullie betrokkenheid en gezelligheid! Hier komt een verslag van wat je tijdens ZomerOndernemer kan verwachten.

Het traject begon op 9, 10 en 11 juli met een driedaagse training. Tijdens deze training kregen we veel opdrachten, leerden we elkaar goed kennen en moesten we vooral ook veel samenwerken. Na de training volgden meerdere terugkomdagen, waar ik er door mijn vakantie helaas maar 1 van heb mee mogen maken. In de ochtend hebben we met een groep aan ons bedrijfsplan gewerkt. Aan het begin van de middag kwam er een gastspreker en aan het eind van de middag hebben we nog een bedrijfsbezoek gedaan. 

Op 15 augustus was het tijd voor de afsluiting, de zogeheten Kick-out! Hierbij werd de winnaar van het project gekozen, een wildcard uitgedeeld en een prijs voor het beste financiële inzicht weggegeven. Er werden door de begeleiders van de 23 mensen 2 gekozen om een pitch te geven voor iedereen en ik was daar 1 van! Van tevoren was ik heel zenuwachtig, maar het ging super goed! Aan het eind kreeg ik ook nog eens de prijs voor beste financiële inzicht uitgereikt. 

Tijdens dit project heb ik mijzelf overwonnen, een andere kant van mijzelf leren kennen, heel veel geleerd en vooral heel veel genoten! Ik wil iedereen nogmaals heel erg bedanken voor jullie hulp, steun en gezelligheid! We gaan elkaar zeker nog vaak zien!